Menu

Een openingsdans is gelukkig niet de enige manier om je huwelijksfeest te beginnen.


Ons advies is om altijd wel een startpunt te hebben voor het feest. We geven je in dit artikel onze tips & tricks

 

In het begin van de avond zullen de felicitaties plaatsvinden, maar op een gegeven moment mag er wel gedanst worden. Maar hoe laat je de gasten weten dat er gedanst mag worden? Want je wilt niet dat de DJ opeens de muziek harder gaat zetten. Een openingsdans hoeft niet altijd als je daar geen zin in hebt, er zijn mogelijkheden genoeg.

DJ met saxofonist

1. De saxofonist als openingsact

Een openingsdans kan soms spannend zijn, niet iedereen voelt zich op z'n gemak als hun gasten minuten lang hun dancemoves aan het bewonderen zijn. Breekt het zweet je al uit als je deze tekst aan het lezen bent? Dan is het misschien het overwegen waard om de saxofonist na een minuut van jullie openingsdans de aandacht op zich te laten vestigen. Na een indrukwekkende solo van de saxofonist kan de DJ een "floorfiller" opzetten en voilà: Het feest is geopend! 

2. Openen met een speech

Is dansen je niet zo op het lijf geschreven, maar schuw je niet een goede speech? Pak dan de microfoon om iedereen welkom te heten op het feest. Eindig met de mededeling dat de dansvloer officieel geopend is en de dansers zullen zich snel melden!

3. Ga vooral ook zelf dansen!

Wil je dat het een echt dansfeest wordt, geef dan vooral zelf het goede voorbeeld. Het is jullie dag en het draait om jullie. De gasten volgen jullie voorbeeld. Zijn jullie enthousiast te vinden op de dansvloer, reken maar dat de gasten dat dan snel ook zullen zijn.

4. De felicitaties voor de openingsdans

Veel bruidsparen willen de openingsdans meteen doen bij opkomst. Het nadeel hiervan is dat veel avondgasten het bruidspaar nog niet hebben gefeliciteerd. Na de spectaculaire openingsdans, wil je eigenlijk dat er meteen gedanst wordt. Ons advies is dus om de felicitaties voorafgaand aan de openingsdans te doen. Reken grofweg ongeveer een halve minuut per persoon.

5. Felicitaties en de opening in één

Maak een haag met al je gasten waarbij je iedereen een glas champagne geeft. Loop door de haag al proostend richting te dansvloer. Vraag jullie ceremoniemeester of hij/zij ervoor zorgt dat meteen iedereen mee de dansvloer op gaat. Uiteraard met jullie favoriete nummer!

6. Een brassband als opening van het feest

Regelmatig bij ons geboekt en brengt gegarandeerd je gasten in de dance modus! De brassband Calypso komt met 8 man sterk (7 drummers en 1 trompettist) 15 minuten je avond openen met zomerse beats. Klik hier voor meer informatie.

 

7. Speel jullie bruiloft video af

(same-day-edit). Enkele videografen in Nederland bieden de same day edit aan. Zo kunnen de gasten die alleen voor de avond zijn uitgenodigd de schitterende dag ook een beetje met jullie meebeleven. Eindig de video met een knalnummer die de DJ kan overmixen, zodat het feest meteen begint.

8. Dans als een groep

Huur een dansleraar in die ervoor zorgt dat jullie een openingsdans samen met jullie gasten creëren. Geen lessen vooraf maar on the spot zorgt de dansleraar ervoor dat iedereen mee gaat dansen. Hilarisch en briljant!