Menu

Wat zorgt er soms voor dat een feest niet goed op gang komt? Probeer deze 8 dingen te vermijden


Soms zijn de randvoorwaarden van jouw feest niet helemaal optimaal en dat willen we natuurlijk niet, dus probeer rekening te houden met de volgende zaken.

 

Op een huwelijksfeest kan niet zoveel mis gaan, want je gaat trouwen met je grote liefde! Dus word er vooral niet te zenuwachtig van en geniet van je bijzondere dag. Toch is het slim om op bepaalde dingen te letten zodat de sfeer optimaal is. We hebben zoveel huwelijksfeesten meegemaakt en deze onhandigheden allemaal aan de lijve ondervonden, waardoor we jullie graag wat tips & tricks geven.

1. Een DB limiet

Sommige locaties zijn prachtig, maar hebben helaas een db limiet. Vaak heeft dit te maken met de natuur om de locatie heen of de buren. Een db limiet van 90DB is nog wel te doen, maar is niet ideaal. Vooral als je een grote groep mensen uitnodigt (meer dan 100 gasten), is het prettig om over die limiet heen te gaan. Is er een db limiet onder de 90 dan is het aan te raden om een kleine groep gasten uit te nodigen of misschien een silent disco te overwegen (bij ons te huren).

2. Een te grote feest zaal

Een grote zaal met een kleine groep is echt killing! Vooral aan het begin van de avond voelen gasten zich soms onwennig om te gaan dansen als er veel open ruimtes vallen op de dansvloer. Uiteraard valt dit op te lossen door de zaal kleiner te maken met schotten. Vraag daarom vooral de locatie manager naar de mogelijkheden.

3. Licht dat niet kan dimmen

Sommige gasten laten zich graag op de dansvloer zien, maar er zijn genoeg gasten die het wat onwennig vinden. Als de locatie dan veel lampen heeft hangen die niet uit kunnen, is de zaal te erg verlicht en zul je ze minder snel op te dansvloer vinden. Daarnaast komt de discoverlichting niet goed uit de verf. Even vooraf checken bij de locatie. 🙂

DJ voor studentenfeest boeken Utrecht

4. De bar te ver van de dansvloer

Wil je zo veel mogelijk van je gasten op de dansvloer? Dan is een bar ver van de dansvloer of zelfs in andere ruimte niet echt handig. Het geeft mensen namelijk de kans om bij het bar gedeelte te blijven hangen en vergroot weer de drempel om te gaan dansen.

5. De rokersruimte te ver van de dansvloer

Hebben jullie veel rokers in de groep? Vergeet dan niet te bekijken waar ze kunnen roken. Als dit op een plek is waar je de feestmuziek bijna niet meer hoort, zullen ze niet bij hun favoriete nummer zich op de dansvloer begeven en blijven ze eerder buiten hangen.

6. Dansen met 35 graden

Een stralende zomerdag is geweldig voor je huwelijk, maar als het te warm is, blijven je gasten eerder buiten staan. Als ze toch gaan dansen, dan gaan ze vaak na een paar nummers weer naar buiten om af te koelen en zal daarom je dansvloer van vol, naar wat leeg gaan soms. Dit betekent niet dat de gasten het niet naar hun zin hebben, maar dat het feest doorgaans wat later op gang komt. Accepteer dat het gebeurt en stel misschien je openingsdans uit totdat het iets is afgekoeld.

7. Teveel kinderen op de dansvloer

Don't get us wrong! We love kids. Maar vergeet niet dat het soms voor ouderen voelt als een kinderfeest als de kinderen op de dansvloer voornamelijk de show willen stelen. Het schrikt vaak de volwassenen af om te gaan dansen en hierdoor komt het feest moeilijker op gang.

8. Stukjes tijdens het feest

Stukjes van vrienden en familie zijn super leuk om te zien, maar als de microfoon tijdens het toppunt van het feest wordt gepakt voor een pauze, dan is het voor de DJ weer pittig om het feest op gang te krijgen. Slimmer is het om de stukjes voorafgaand aan het feest of allemaal aan het begin plaats te laten vinden.

 

Interesse?

Bel ons vrijblijvend op 030 - 785 09 73

Vraag een offerte aanBekijk alle artiesten